torsdag, april 05, 2018

De här två

De här två. Den äldsta och yngsta killen i familjen. Ironman är så förtjust i Sixten, det är härligt att se!

April break. Bara en skoldag kvar och sen har barnen här i stan ledigt från skolan en vecka. På söndag morgon flyger Dottern till Texas, helt själv. Hon ska hälsa på en kompis - som var captain cheerleader förra året - som pluggar på University of Texas, Austin. När Dottern är där kommer hon göra en college tour. Det blir bra.

Student skjuten på UChicago. Nej det är inte såna nyheter man vill ha. Men den här gången var det bra nyheter även om det lät hemskt. Tydligen var det en äldre student, tror det var en Senior, som hade psykiska problem och en "manisk episod" som slog på dörrar och fönster och bilar med ett järnrör mitt i natten. Campuspolisen tillkallades och försökte stoppa personen, som istället rusade mot polisen... Otäckt. Studenten skjöts av polisen i axeln, för att få ett stopp! Det finns en film från polisens bodycam som visar förloppet. Helt klart att polisen handlade rätt. Dessutom, många poliser här i USA som borde göra samma, bara skjuta för att stoppa/skada, inte döda...

4 kommentarer:

Annika sa...

OH ja, det har jag sagt så länge. Gärningsmännen vid masskjutningar o skjutningar skulle polisen inte ens få ha ihjäl, om det inte är absolut nödvändigt. Polisen borde skjuta för att skada, inte för att döda. Gärningsmannen SKA kunna förhöras och få sitt sanna straff sedan. Det har jag reagerat på länge här. Polisen handlar ofta så fel där. Som på skolskjutningen i Maryland nyligen. Polisen fick en slags hjälteroll för att han skjutit ihjäl den unge studenten som sköt. HAN borde ja skjutit för at SKADA inte för att DÖDA. nej, så fel. SÅ all kudos till polisen på UChic. Jag är glad att killen som sköt i FLA faktiskt lever och får stå till SVARS för sitt massmord. Så ni har ert spring break nu. Trevligt med Texas en sväng, och därtill ett collegebesök. Ha en fin helg!

Anne sa...

Håller helt med dig och Annika här ovan. Så långt det bara är möjligt borde det alltid handla om att skada och få ner gärningsmannen utan att döda så han sedan kan ställas till svars och dömas.
Kul för dottern och Texas, hon kommer säkert få ett väldigt roligt spring break. Och modigt av henne vilja åka själv!!

eastcoastmom sa...

Håller med. Dessutom, alla helt oskyldiga personer som blir skjutna till döds av nervösa poliser. Skjut för att skada, inte döda! När polisen släppte videon från bodycam från den här händelsen nära universitetet förstår man verkligen varför polisen använde sitt vapen!
Texas blir jättebra. Tjejen hon ska hälsa på är toppen!

eastcoastmom sa...

Poliser ska ju egentligen inte döda, de ska oskadliggöra, dvs skada endast.
Visst är hon bra som vill resa helt ensam?!! Det är hennes idé, jag hade gärna följt med... Men nu hälsar hon på Julia som är en toppentjej, så det blir bra.