söndag, november 19, 2017

Något positivt.

Med allt negativt som är i nyhetsflödet nu, känns det bra att kunna berätta något positivt vad gäller unga kvinnor som jobbar.

Dottern berättade flera historier från jobbet som servitris idag, det är ju ett ganska utsatt och stressigt jobb hon har på helgerna. Men när det är bra så tycker hon det är jättekul! Hon trivs. Och en del av trivseln är att hennes chef verkligen är på hennes sida. Alltid.

Ägaren, chefen, är en man på över 60 som haft den här enkla "dinern" i typ hela sitt liv. Och han verkar reko, mycket reko.

Allt händer såklart på en amerikansk enkel diner. Som att en äldre man säger till servitrisen, Dottern, att hennes ben är väldigt snygga när hon har de där leggingsen på sig. Dottern tyckte det kändes obehagligt, så hon berättade för ägaren att hon helst inte ville servera den mannen, så ägaren sa till kunden att han inte var välkommen om han kommenterade hur servitriserna ser ut!

Dottern har massor med liknande historier. Eller där kunder försöker diskutera politik och hon såklart inte vill, och ägaren går emellan.

Gillar! Tokgillar faktiskt.

Positiva nyheter i ett nyhetsflöde med hemskheter.

4 kommentarer:

Brysselkakan sa...

Bra chef hon har! Och bra att hon säger ifrån!
Här väntar vi med fasa på senatens omröstning ang skatter senare i veckan... Kongressen sa ja förra veckan så det ser inte ljust ut för alla tusentals doktorander i USA... Plus alla med studielån som inte kommer få göra avdrag längre... Men presidenten vill väl inte att folket ska utbilda sig och lära sig saker, det kan ju vara farligt. Så vi håller tummar och tår.

Anne sa...

Håller med och nickar gillande här. Verkligen upplyftande och hoppfullt att det finns en chef/ägare som står upp och markerar. Jag blir glad höra din unga dotter får en så positiv erfarenhet, få se hur människor står upp och markerar mot beteende som inte är ok. Bra chef och bra jobb för henne. Gillar verkligen och behövs mer sådana människor, för tyvärr tror jag en mycket vanligare kommentar av bossen/ägaren hade varit (då din dotter berättade) hur han bara ryckt på axlarna och sagt nåt i stil med det är bara att gilla läget, lilla gumman, så här det fungerar och har du inte lite skinn på näsan och kan ta sånt, så behöver du inte komma tillbaka... Typ. Det som gör mig mest arg när man läser olika branscher och hur de nu säger ifrån är ju hur det hela tiden finns chefer, kollegor mm som inte säger ifrån, som låter beteenden fortgå.
Sedan kan jag verkligen tycka det är både äckligt och sjukt hur kunder på en diner kan sitta och kommentera en servitris kropp och klädsel, en tonåring dessutom. Vad är det för människor...Det känns helt främmande tänka sig de män som jag har i min närhet någonsin skulle bete sig så. Men jag är ju inte naiv utan förstår sånt förekommer hela tiden. Tyvärr.

eastcoastmom sa...

Ja chefen verkar reko, står verkligen på tjejernas sida!

eastcoastmom sa...

Hon har många historier att berätta, redan, om hur det är att jobba som servitris... Men hon gillar det och tycker det känns bra att chefen alltid håller henne om ryggen!