måndag, oktober 30, 2017

Power to the people!

Igår kväll stormade det nåt otroligt. Sådär så man tror att taket ska flyga av huset. Sådär att man anar att nu går nog strömmen snart. Det blinkade till flera gånger vid tio på kvällen, jag såg till att vi hade ficklampor inom räckhåll vid sängarna.

När jag vaknade till mitt i natten blåste det inte längre, men det var kolsvart, vi hade ingen ström. Eftersom vi har gasspis kan man ändå använda spisen, vilket är bra, morgonkaffe kunde vi fixa.

Skolorna var stängda, ingen ström och träd över vägarna överallt. Grått och tyst ute. Många utan ström, 27 procent i vår lilla stad. Och vi fick faktiskt inte ström igen förrän vid tre på eftermiddan.

Ficklampan vid sängen får vara kvar där. Ifallatt.

4 kommentarer:

Marina sa...

Det är vid sådana tillfällen man inser hur beroende av ström man egentligen är. Och vad många saker man skulle behöva ha som man inte har...

Annika sa...

Usch, ni fick det så hårt. Visserligen blåste det infernaliskt här också, och regnade!! Men vad jag vet förlorade ingen strömmen. SÅNT är såååå jobbigt. BRA med gas en sådan ggn.

eastcoastmom sa...

Ja internet kunde man ju glömma, med vår dåliga mobiluppkoppling... Men vi behövde ingen värme och spisen funkar ju i alla fall, och låt bli att öppna kyl o frys!

eastcoastmom sa...

Älskar vår gasspis!