tisdag, november 26, 2013

Ingen insyn

Så här är det vanligt att det ser ut längs gatorna i mina kvarter. Stora höga murar. Dessutom ofta övervakningskameror och vakter.

Om det verkligen behövs vet jag inte. Kanske. Troligen. För mig är det som en throwback till Sao Paulo, Brasilien. Med den skillnaden att där fanns definitivt ett verkligt behov av bra säkerhet.

5 kommentarer:

Martina sa...

Ungefär som här där det mesta är inhängnat och instängt bakom murar och grindar.
Kram

eastcoastmom sa...

Martina: Så i södra Frankrike också...!

Anne sa...

Ja, det där var ju definitivt väl instängt och inhängt... Tycker dock man kan ha lite snyggare höga staket och inhägnadsgrejer, men det är klart, det ska väl handla om vad som är säkert och inte estetiskt snyggt (men det borde ju gå att kombinera de båda aspekterna).De sk gated communities som man hittar här i USA kan se lite liknande ut ibland. Vissa av dem kan nästan kännas som man åker in på ett fängelse när man ska passera en bur och diverse "hinder" innan man åker in. Jag har inte direkt sett nåt här där jag bor men i Florida fanns det en del, minns jag.

Min mamma har en högst ordinär, vanlig (ingen lyx alls) lägenhet i Spanien. Det området är inte inhägnat på det där jättestängda viset, men de har dygnet runt patrullerande vakter som har sina burar inne på området. Såvitt jag förstått på henne är det supertryggt och säkert i området, så behovet av patrullerande 24/7 vakter finns inte på det sättet, men fyller väl en annan funktion och signalerar området inte är vind för våg utan tittas efter och tas om hand.

Desiree sa...

Trist att behöva gömma sig bakom stora murar. Är det mycket inbrott i dessa områden eller finns det andra skäl till detta fenomen? Kan ju kanske handla mer om privacy än inbrottsrisk. Eller så hetsar folk upp sig mer över inbrottsrisken än vad som är nödvändigt. Här är det grindar framför de riktigt stora och dyra husen men oftast änd galler grindar så att man kan se in lite på tomten. Det tycker jag nog är trevligare än stora solida murar som dessa.
Till slut känner man sig mest själv instängd om det ser ut så här överallt kan jag tänka mig.
Kram!

Annika sa...

inte roligt. Usch då deppigt, även för dem som bor där.
Skulle vli tokig över att bo så.
nej, jag tycker inte man ser sådant ofta i USA, faktiskt inte. Visst, många bor inhägnade och med grindar, men man SER iallafall in på deras tomter. ja, de grindarna finns ju bara i de riktigt posha delarna här. Inte i Reston, och tack och lov för det. Skulle bli deppig på kuppen...