måndag, november 04, 2013

Best of Paris

En lista om Paris, medan jag fortfarande kommer ihåg det mesta:

• Det är helt klart värt det att åka upp i Eiffeltornet. Man kan köpa biljetter online, då bokar man en tid och får ställa sig i en speciell kö. Boka flera veckor i förväg, de förköpta biljetterna kan ta slut! Biljetterna skriver du ut hemma på din egen skrivare och tar med.

• Köp biljetter till Louvren online, endast vuxna behöver biljett. Man får en öppen biljett som är giltig några månader. Men biljetten måste hämtas ut på en större Carrefour eller Fnac, vilket är lite knasigt. Jag passade på att hämta ut biljetterna på ett Fnac medan resten av gänget var iväg på andra roligheter. Kom sen till Louvren när museet öppnar för köerna blir snabbt riktigt långa, och gå direkt och kolla Mona Lisa som är det alla vill se! Efter det kan man strosa runt och se resten, eller valda delar.

• Paris tunnelbana, metro, funkar jättebra och är enkel att förstå.


• Se Paris med segway! Barnen och papporna var iväg på en tre timmar lång guidad tur med segway. De tokgillade det, såklart!, och guiden var riktigt bra. Från 12 år. Boka innan.

• Hotellet vi bodde på var mycket trevligt och läget var toppen, nära Eiffeltornet. Le Tourville är modernt och snyggt. Vi hade ett stort rum under takåsarna för fyra personer, det är inte alltid så enkelt att hitta hotell med plats för hela familjen i ett rum.

• Om man vill äta på en stjärnkrog bör man boka långt i förväg, minst en månad, ofta mer. Vi hade bord på Le Tour d'Argent, en riktigt dyrt och bra ställe. Kavaj och skjorta gällde, dock ej slipstvång.

• Kaffe är dyrt i Paris! Vi jämförde med Madrid.

• Trevligaste kvarteren att bara strosa runt och kolla butiker och insupa atmosfären, runt Place de Vosges.

6 kommentarer:

Desiree sa...

Bra lista med många bra tips. Vi har bott centralt då vi varit i Paris men rummen har varit riktigt små. Å andra sidan är vi bara två pers och har inte haft för avsikt att tillbringa så mycket tid på rummet. Men vill man ha ett rum där en familj får plats så är det nog inte helt lätt som du säger.
Tack för tips om resturang. Jag har jag på nitar då jag varit i Paris och insett att vill man gå på ett bra ställe får man allt ta och läsa på och boka bord i god tid som du tar upp.
Ja kaffe är dyrt håller jag med om, ca 5 Euro minst i de centrala delarna av Paris. Trendigare gator och ställen tar ännu mer. Dyraste kaffekoppen jag någonsin druckit har nog varit i Paris.
Kram!

Miss Marie sa...

Underbara Paris-tips! Har inte varit där på några år nu men längtar alltid dit. Och visst, Eiffeltornet är ett måste! Smidigt att man nu kan boka biljetter online! När jag bodde i Paris hade jag ett studentkort hos Louvren så jag kunde gå dit hur ofta jag ville, underbart! :D

Anonym sa...

Bra tips! Verkar som om man ska boka sina sight seeing biljetter online, vilken stad det än är. Märkte det när vi var i NYC i somras.
Häftigt med Segway sight seeing!

Freedomtravel sa...

Segway-turen låter bra när msn har tonåringar med sig! Vi har haft rastlösa tonåringar med oss i olika städer, som säkert hade uppskattat det.

Annika sa...

Mysigt.
Segway tourer i DC brukar jag skratta år. MEN jag förstår ju att det är ett ypperligt sätt att se en stad på, verkligen.
Onlinebiljetter är SÅ smarta.
jag vill också till paris!!

eastcoastmom sa...

Desiree: Kul att du gillar min lista!

Marie: OM du bott i Paris kan du ju allt det här! Avis...

mls73: Segway är toppen för tonåringar!

Freedom: Guiden var verkligen jättebra, kidsen kom tillbaka och kunde en massa om Paris! Man åker en bit, stannar och så berättar guiden något.

Annika: Det här har varit fördelen med att bo i Europa ett tag, vi har äntligen sett London, Rom och Paris med barnen.