tisdag, oktober 22, 2013

Nya vänner. Bara sådär.

Tweens alltså. Förra veckan kom Dottern hem varje dag och beklagade sig över några kompisar i skolan. Sina bästisar. De hade kommit överens om att klä sig likadant på Halloweenfesten på lördag, men inte inkluderat Dottern. Så hon klädde ut sig till nåt annat.

Problemet ligger delvis i att Dottern och bästisarna inte går i samma klass, utan träffas på rasterna och nån enstaka lektion de har gemensamt. Så redan där känner hon sig lite utanför. Och så det där med Halloweendräkterna som var det stora samtalsämnet. Det enda.

På fredagen efter skolan hade hon ändå de där två kompisarna här hemma och de verkade ha kul.

Men hon var orolig inför festen.

När vi kom till festen och jag skulle lämna av Dottern stötte hon på tre andra tjejer, elever i andra klassen, men bra tjejer som hon gillar. Och när jag sen hämtade henne var hon jätteglad, hon hade hängt med de tre tjejerna hela kvällen, nån av dem hade provat på cheer i New Jersey där hon hade släkt. Jepp, sånt förenar tweens såklart.

Hittills den här veckan har hon fortsätt att vara med de här tre tjejerna på rasterna i skolan. Nä hon är inte ovän på nåt sätt med sina bästisar, men nu är nya tider. Vem vet vad som gäller om en vecka.

Sammanfattning: Det här är ganska typiskt tjejer i den här åldern. Man byter kompisar. Kanske får nya intressen. Ignoreras och får upp ögonen för andra. Livet för tweens.
Så här glad är hon för det mesta, vår lilla tween.

3 kommentarer:

Desiree sa...

Snabba kast kan man säga men så länge hon är glad är det bra. Jag tror också att det kanske är nyttigt att få fler nära vänner speciellt som de andra två tjejerna går i samma klass och hon ibland känner sig som femtehjulet. Det är bra att inte bara vara beroende av en eller två utan ha fler.

Annika sa...

Visst är det det.
Det kan vara många olika kompisgrupper och konstellationer. Skönt det.
Bra med många kompisar. Att känna sig utanför är inte roligt. SÅ bra att det löste sig.

Trees mamma i London sa...

Låter som precis samma "problem" man själv hade. Spelar nog ingen roll vart man bor:) skönt att hon var glad efter festen iallafall, så det gick bra!=)
Söt med skoluniform! min lilla börjar med det om 2 år. Känns långt borta, men antar att det går mycket snabbare än man tror. Helt plötsligt är dom tweens!? ;)