måndag, oktober 28, 2013

Expatlife: Att passa på att upptäcka

Även om vardagen är det viktigaste är det roligt och berikande att passa på att resa och upptäcka landet man är expat i. Om inte annat så för vidgade vyer. Och så är det ju billigare att resa lokalt än overseas.

Vi har rest i Brasilien, USA och Spanien. Barnen vill inte se en enda spansk katedral till säger dem, så då har vi väl lyckats här.

Men med Tjeckien misslyckades vi kapitalt. Egentligen det enda vi såg vad Prag, där vi bodde - faktiskt på samma gata som presidenten! Till vårt försvar vill jag säga att barnen var små när vi flyttade dit - dottern precis nyfödd och sonen två år gammal - och det kändes bara jobbigt med för mycket turistande med mindre barn. Men vi fick till resor till Kroatien, Italien, dagsturer till Tyskland för att shoppa och en liten tur till Österrike.

Samtidigt är det svårt att få tiden att räcka till. Att resa till Sverige en gång om året och då stanna minst en månad är högprioriterat.

Man måste helt enkelt ta sig tid att resa. För det är viktigt för helhetsupplevelsen av ett land.

4 kommentarer:

Desiree sa...

Kunde absolut inte sagt det bättre. Det är ju en av de absoluta höjdpunkterna med att vara expat för oss som älskar att resa och upptäcka. Även om vi bott i USA i fyra år känner vi att det finns MASSOR kvar för oss där. Vi gjorde dock ett ganska bra jobb med Södern. Här finns det väldigt mycket och sedan har man ju också närheten till mycket av resten av Europa. Vi känner att vi absolut måste bo här ett bra tag så att vi hinner med.
Kram!

ExPIAtriate sa...

Haller helt med! Vi forsokte se det mesta av Asien nar vi bodde I Singapore. Har I Dubai har vi varit ganska daliga tyvarr, nagra utflykter till narliggande emirat endast. Nar tillfalle ges sa ar man nastan mer angelagen om att aka till Europa eller nagon annanstans langre bort. Lander som Oman och Jordanien star hogt pa listan dock!

Annika sa...

DET är verkligen fördelen med expatlivet. Utan tvekan. Ni har fått se så mkt. OCH ni passar på medan ni bor borta.
Härligt.
Peter är ju en Air Force Brat, så hans pappa var stationerad i Tyskland under två omgångar då P var liten/tonåring. OCH som hans familj reste runt då de bodde där. Underbart för dem alla. Fina minnen för hela familjen.
Jag har ju varit Local sedan jag hit kom, på gott och ont.
Desiree!! SNACKA om att ni REST!! Beundrar er så för det. Bpde när ni bodde i Bama och nu i CH. Härligt!!

artfullycarin@gmail.com sa...

Hittade hit från Åses insta (56 kilo). Jag har bott i England i 20 år. Trots att jag bott här så länge har jag inte sett så mycket av landet som jag skulle vilja. Så kan det bli när två expats gifter sig. Så mycket energi läggs på att åka "hem" till båda länderna man lämnat att det inte finns tid eller pengar över för andra resor. Fast nu börjar det bli bättre. Men det är oerhört roligt att kunna utforska det landet man valt att leva i ordentligt.