torsdag, september 19, 2013

Uppdatering av iOS och annat

iOS 7. Sonen var som tokig igår, han visste att det skulle komma ett nytt operativsystem till iPhone, och att min telefon borde uppdateras. Efter ett antal försök lyckades vi. Och attan! vad snyggt och bra det faktiskt var. Ja, jag är fortfarande en mac-addict efter 23 år...

Värmen. Fullt så hett som på högsommaren är det inte längre om dagarna, och det kan vara 15 grC på mornarna. Men prognosen för de närmsta tio dagarna visar på 30 grC varje dag. Är SÅ trött på mina sommarklänningar nu.

Sandwich. För första gången någonsin ville barnen ha med varsin sandwich till skolan igår, som mellanmål, snack. Likadant idag. Tänk vad jag tjatat alla år att de borde ta med en enkel skinkmacka och plötsligt händer det. Undrens tid är inte förbi.

Hustomte. Vi har en trädgårdsmästare som kommer två gånger i veckan, det ingår i hyran vi betalar. Han är också en bra hustomte och kan fixa både det ena och det andra här hemma. I tisdags hade vi inget vatten - gissa hur bra det är när man tränar och svettas som en... - men på sena eftermiddan var hustomten här och fixade problemet. Nu är vattentrycket ok igen.

5 kommentarer:

Martina sa...

Ok, det var det som dottern pratade om i morse. Nytt operativsystem.

Här far inte barnen ha med nagonting att äta till skolan sa oftast är dom vralhungriga när dom kommer hem sent pa eftermiddagen.
Kram

eastcoastmom sa...

Martina: Gillar iOS 7 jättemycket!
Vad knasigt att de inte får ta med mellanmål! Här måste man äta skollunchen, kan inte ta med egen lunch som barnen gjorde i USA. Men mellanmål till första rasten vid 11 har alla med sig här.

Desiree sa...

Känner igen den där känslan av att vara trött på sommarkläder. Just så var det ju i Alabama. Det brukade dröja fram till mitten på oktober innan man kunde ta fram några höstkläder. Men här är det höst nu. Det har dock varit en skön dag idag med sol och ca 16 grader.
Kul att det löste sig med telefonen och nya uppdateringen.
Kram!

Bodil sa...

varmt och gott men jag kan förstå att man blir trött på det.
Vad bra med en egen hustomte, det skulle man ju ha!
Ha en fin fredag!
Kram Bodil

Liz sa...

Uppdatering av telefonen ar jag alltid sa dalig pa, det brukar vara mannen som tar tag i det...

Varmen, kan bara halla med dig, jag ar saaaa trott pa sommarklader. Vill dra pa mig jeans, tjocka koftor och stovlar!!

Har far ju barnen ta med lunch till skolan om dom vill, Cassie ater hellre i skolan vilket jag ibland onskar att hon inte gjorde, men hon vill hellre ata nagot varmt och dom far inte varma sina luncher som dom tar med. Finns ingen tid till..Sen ar hon sa knepig och ater inte mycket palagg etc, sa det var alltid svart att skicka med mat. Snacks daremot har hon alltid haft med sig, frukt, granola bars och liknande. I den nya skolan fran i ar kan hon inte ata snacks/frukt eller liknande alls, da dom inte har nagra raster. 4 minuter mellan lektionerna, och da far dom inte ata nagot i korridorerna. Dom ater lunch redan vid 11.30 sa det ar en mycket hungrig tjej som kommer hem vid 4 tiden..lang eftermiddag utan snack. Inte ens pa bussen hem far dom ata nagot, vilket jag tycker ar jattedumt, men allt for att dom inte ska "smutsa ner".

Smidigt med hustomten, det ar perfekt om man har nagon som kan kolla upp bade det ena och det andra..

Kramar!