tisdag, maj 28, 2013

Pancakes with chia seeds and raspberries

Frukost till snälla skolbarn, american pancakes med chiafrön och hallon, lönnsirap också. Såklart.

Det är ju lite jobb för mig på mornarna, men hellre det än barn som inte vet vad de ska äta på morgonen och sen kanske kommer till skolan halvhungriga.

Maken är i London över dan. Tänk att det är såpass kort flygtid dit!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hej, såg jättegott ut. Vad använder du för recept till pannkakorna?

/Yvonne

Desiree sa...

Mmmm ser väldans goda ut. Har aldrig prova am pannkakor med chiafrön. Måste testa. Känns väldigt amerikanskt att just äta en mer varierad frukost under veckorna. Eller så är man van vid hur det är i Sverige att man oftast äter samma frukost varje dag under veckorna. Det gör jag nu också förutom på helger då jag gärna fixar lite mer rolig och påkostad frukost men annars är jag otroligt nöjd med yoghurt och mussli måndag till fredag.

Annika sa...

Trevligt med pannkakor en vardagsmorgon.
DET blir det inte här, kan jag säga. Flingor och mjölk. Trist, trist.
Dina pannkakor ser så goda ut!

eastcoastmom sa...

Yvonne: Recept kommer!

Desiree: Jag bara strör över chiafrön!

Annika: Det blir sån här rejäl frukost för att barnen verkligen ska äta, annars petar de bara i sig en pytteliten skål med flingor och mjölk, och sen gillar de aldrig skollunchen här i Madrid, ingen bra kombination...

Anne sa...

Ser himla gott ut, skrev faktiskt ner ditt basrecept på pannkakor och ska testa å det snaraste. Har ett amerikanska pannkaksreceptjag gjort länge och som är himla gott men ditt skiljer sig lite och nu blev jag väldigt nyfiken testa ditt . Bra basrecept (såna där man kan i sömnen, som du skrev) är alltid guld att ha.

Chiafrön har jag just upptäckt! Smart idé strö över pannkakorna. Jag brukar strö över chiafrön på flingorna också.
Jag ser mer och mer chiarelaterade produkter i affärerna (speciellt typ whole foods). Min lilla tjej är tokig i dricka med chiafrön i t.ex.