måndag, mars 25, 2013

Ronda the beautiful

Men kolla!

Ronda ligger helt otroligt på en klippa. Balanserar. Stan är delad av en ravin med en brusande flod där nere.

Spansk modern tjurfäktning kommer från Ronda, enligt många. Man kan vara för eller emot tjurfäktning, men det är kultur och historia big time här.

Så himla glada att vi tog omvägen.

5 kommentarer:

Anne-Marie sa...

Oj så brant. Gäller att inte ha svindel när man bor där. Ser onekligen litet annorlunda och speciellt ut.

Liz sa...

Vilken otrolig bild. Vilken klippa, och att man byggde precis enda ut till kanten?? Maste ju ha varit mycket riskant och att man vagade med tanke pa att det kanske rasade ner lite fran kanten. Men vilken utsikt!

Stod ni pa andra sidan ravinen och tog kortet? Spannande roadtrip. Ska ni ga och se nagon tjurfaktning? Skriv garna ett inlagg om detta, hur spanjorerna tanker och tycker angende detta, om tradition, om eventuell djurplageri debatt etc. Har det andrats nagot i hur det gar till vaga under aren eller ar det som om tiden statt stilla nar det galler sana har saker? Intressant att hora om hur debatten om detta ar i Spanien.

Kram och ha en fortsatt bra roadtrip och semester!

Martina sa...

Nice med roadtrip runt i Spanien! Kan verkligen tänka mig att det finns otroligt manga fina ställen att se!
Kramar

Desiree sa...

Vilken underbar road trip ni befinner er på. Helt i min smak. Älskar de där små vackra städerna som är byggda på klipphyllor som denna. Vi fann några stycken sådana i Italien då vi var där förra hösten. Häftiga och charmiga.
Kramar!

Freedomtravel sa...

Oj, dramatiskt!