måndag, november 19, 2012

Silence. Studying.

Här råder tystnad nu ikväll. Barnen pluggar för fullt inför sina midterms om en dryg vecka.

Det är en svår balansgång att som förälder få dem att förstå hur mycket de faktiskt måste studera - MYCKET! - och samtidigt inte stressa upp dem.

Den här veckan verkar det som om lärarna äntligen minskat på läxorna, jag menar hur tror de att barnen ska hinna plugga till midterms om de samtidigt har läxor som tar flera timmar att göra varje kväll.

Suck alltså.

Sen fick Sonen ett stort grupparbete i Geography för 1.5 vecka sen. Kidsen skulle göra en nyhetssändning om tsunamin i Asien 2004. Kul projekt. Men som med alla grupparbeten blir det problem eftersom inte alla i gruppen har samma åsikt om när arbetet ska göras. För Sonen (och hans mamma!) fanns bara en väg och det var att göra allt direkt, första helgen de hade möjlighet. Sen försökte kompisarna säga att de inte kunde fortsätta med grupparbetet den söndagen, utan nästa helg... Well, då sa jag till Sonen att nu får du faktiskt ljuga och säga att du kan faktiskt inte alls den helgen, det är nu vi måste få till det.

Det tog skruv och så filmade de den söndagen. Sen har Sonen ägnat en massa tid åt att klippa ihop delarna och lägga på information, den går som en "ticker" längst ner i rutan.

Resultatet är riktigt riktigt bra. Sonen lärde sig en massa om tv när han hade morgon-tv i skolan i Connecticut, i 5th grade.

Anyway. Tillbaka till pluggandet.

4 kommentarer:

Bodil sa...

Jisses, vad mycket pluggande.
De borde ju inte ha några läxor alls när de ska ha midterms.
Ha det fint!
Kram Bodil.

Liz sa...

Usch ja, dessa himla laxor. Man blir galen. Midterms har inte Cassie, men hon har sa mycket andra prov, project och uppsatser att man blir helt tokig. Mycket timmar...

Grupparbete, ahhh sa jobbigt det oftast blir, speciellt nar dom inte far tid att jobba med det helt och fullt i skolan, fa ihop en grupp pa fritiden med barns olika scheman och aktiviteter ar aldrig latt och det blir ju oftast sa att nagon eller nagra far gora ett slitjobb medans andra i gruppen aker snalskjuts och far bra betyg pga att nagon annan har jobbat. Sjalv var jag alltid den som drog tyngsta lasset och det ser ut som om det ar sa for Cassie med. Hon vill inte ha daligt betyg, sa for att fa det bra, jobbar hon mycket sjalv pa grupparbeten..Det ar svart!

Det ar ocksa sa svart som mamma att inte pusha for hart och att inte tjata ihjal sig, men man maste ju ibland. Framforhallning ar inte latt i den aldern och speciellt inte nar det ar massa andra laxor varje kvall sa det ar svart att lagga upp nar man ska ha tid for plugg till prov eller annat.

Ska bli sa skont med kort vecka har!!

Kramar

Yohanna i Las Palmas sa...

Uff med läxor. Som tur är så har proven inte börjat här än. Men nästa år är det väl dags antar jag då "riktiga" skolan börjar.
Men TV, vad avancerat OCH duktigt.

Hälsningar
Yohanna
som skickar med en länk om nån vill hänga på veckans utmaning:
http://yohannailaspalmas.webblogg.se/2012/november/real-life-sminkvaskan-2.html

Desiree sa...

Hoppas det går bra med pluggandet och att proven går bra här i nästa vecka. Duktigt att både plugga och hantera stressen med kring alla dessa prov. Projektet i geografi låter kul och spännande. Dina barn verkar ha en bra diciplin och vara väldigt ambitiösa.
Kram!