tisdag, oktober 16, 2012

Out of fresh milk

Så här ser det ut ibland, kanske en gång varannan månad, i kylen på Carrefour där man hittar färsk mjölk. Nu senast i torsdags då jag skulle storhandla inför långhelgen och besök.

Heltomt.

Här är mjölk med extralång hållbarhet vanligast, den behöver man inte förvara i kylskåp. Det finns alltid massor av den sorten.

Men färsk mjölk finns inte alltid att köpa. Blä tycker jag.

3 kommentarer:

Martina sa...

Det skulle aldrig falla mig in att köpa mjölk med lang hallbarhet när jag är i Sverige, men av nagon konstig anledning sa gör jag alltid det när jag är hemma och handlar pa Carrefour (vilket jag alltid gör). Tror jag inte ens har sett att det finns färsk mjölk här. Ska kolla det nästa gang.
Kram

Anonym sa...

Alltså, jag tycker att den färska och UHT-mjölken smakar ungefär samma här faktiskt. Färska är ingen sensation i alla fall...och då är ju den andra mer praktisk. Eller köper jag kanske fel märke?
KRAM

Mrs Oikari sa...

Precis som här då :) Det är väääldigt dåligt med färsk mjölk. Vi köper nästan alltid UHT (från nz..) och den smakar minst lika bra! Tur är väl det. Fast just nu är det bara karln i huset som använder mjölk till kaffet.