onsdag, september 21, 2011

Spanskt, del 2 - skolan

Vår första tanke när vi skulle flytta var att barnen skulle gå i en så amerikansk skola som möjligt. Men mera internationell. När vi bodde i Prag gick Sonen pre-school på International School of Prague och jag gillade atmosfären där. Och skolan i CT där vi bott har varit super!

Här i Madrid finns bara en amerikansk skola, den hade ingen plats. Dessutom ligger den lite fel vad gäller Makens jobb, han skulle fått betydligt längre resväg.

Återstår en hel drös skolor som kallar sig internationella men egentligen är brittiska. Dels finns det en hel del engelsmän här och dessutom verkar spanjorerna gilla de här privata brittiska skolorna. En del undervisar endast på engelska, andra använder både spanska och engelska i undervisningen.

Så efter ha pratat en del med våra brittiska vänner i CT, som tyckte att en bra brittisk skola slår en bra amerikansk alla gånger, kändes skolvalet enklare.

Barnens skola anses tydligen, har vi just insett efter att ha pratat med flera britter, svenskar och spanjorer här, som en av de absolut bästa skolorna.

Och den mest brittiska.

Det är en skön stämning, men ändå ganska strikt. Barnen säger att det är lugnare i klasserna, tystare. Det finns en strikt dress code eftersom alla har uniform (stackars alla killar i Senior school, som Sonen, som aldrig får ha shorts...). Engagerade lärare. Positiva lärare. Trevlig, mycket brittisk och extremt solbränd rektor.

So far so good.

(mera om skolan senare)

Inga kommentarer: