fredag, december 12, 2008

It´s Saint Lucia!

Nu har vi lussat för barnen och fröken i Dotterns klass, det var Dottern som Lucia - ingen kunde väl tro nåt annat! - och jag som tärna. Vi skred fram och sjöng Natten går tunga fjät.

Pepparkakorna från Annas gick åt som smör i solsken. Och de andra småtjejerna tittade storögt på Dotterns luciakrona och vita klänning. Hon gillar att stå i rampljuset, var inte det minsta nervös.

- It´s Saint Lucia! sa damerna på kontoret i skolan, det har gått flera svenska barn på skolan, och det har nog varit någon som lussat varje år.

Nu strålar solen och det har slutat regna. Det höga tidvattnet svämmade över en bit av vår gräsmatta i förmiddags men det är otroligt att se hur snabbt vattnet försvinner när det blir lågvatten igen.

1 kommentar:

Anne sa...

Vad fint och säkert väldigt uppskattat av såväl barn som de vuxna på skolan. Jag har ju inga barn och kommer inte i kontakt med skola och annat likanden. Men min känsla är att amerikaner är rätt öppna och gärna tar till sig andras traditioner och ger utrymme för dem. I alla fall de europeiska.
Imorgon på lördag ska jag se på svt:s luciafirande. Ett tips. Förra året var det i alla fall väldigt stämningsfullt.