fredag, februari 04, 2005

Midterm betyg

Så var det midterm, eller mitt i läsåret, och dags för betyg, men det är mer omdömen om de små. Inte så att de får 1:a eller 5:a i betyg, istället får man veta om de behärskar lite, gör framsteg elelr behärskar till fullo, ungefär så. G fick sitt första omdöme idag och det var så bra så bra! Vi är så stolta över vår fine fantastiske pojke! Bäst är han i matematik, inte brås han på mamma där inte... hans engelskalärare (ESL, english as second language) skrev att han talar engelska i princip som en jämnårig som har engelska som modersmål, det är gjorde mig mycket glad att veta.

Det är ganska otroligt hur mycket han utvecklats rent intellektuellt sen han började kindergarten, han har verkligen vuxit som människa. G skriver lite, han försöker läsa, han ritar helt annorlunda. På kvällarna sitter han ofta och ritar egna spel, de ska spelas med tärning för det mesta och har en del invecklade regler.

Den här veckan har vi ägnat mycket tid år att hitta judo eller nåt åt det hållet till G. Igår tittade vi på Tae Kwan Do och var inte alls imponerade. Skönt att inte heller barnen verkade tycka det såg häftigt ut med sparkar och slag i luften, och allt skrikande! Äh, mest fånigt och för att det ska SE häftigt ut. Vi har i princip tagit beslut om judo, även om det är dyrt. Simningen ska G fortsätta med, han vill lära sig simma fort och tävla säger han.

Lilla A hade prinsessklänning på sig i skolan idag, alla i klassen skulle komma som prins, prinsessa, riddare eller något i den vägen. A hade sin Snövitklänning - tack morbror M och moster S! - och var så fin. Hon är fortfarande inne i sin prinsessperiod, säger att när hon blir stor ska hon gifta sig med pappa och då blir hon prinsessa och pappa en prins. Mamma kan få gifta sig med G om hon vill, tycker lillasyster.

Inga kommentarer: